Energie!

Stiekem weten we allemaal dat eten ons energie geeft. Toch zijn er nog maar heel weinig mensen die hier rekening mee houden in hun voedingspatroon. Even een paar feitjes op een rijtje..

• Voldoende energie uit voeding is nodig om goed te kunnen functioneren. Niet alleen om letterlijk voldoende energie te hebben gedurende de dag. Denk bijvoorbeeld ook aan het bevorderen van een goede concentratie…

• Voorkom vage klachten. Dit kan heel uitlopend zijn! Van vermoeidheid, slapeloosheid en futloosheid tot huidklachten, buikklachten en hoofdpijn. Dit zijn enkel een paar voorbeelden…

• Koolhydraten zijn de nr 1 energieleveranciers van ons lichaam.

• Al de energie die wel gegeten wordt maar niet verbruikt wordt, is dus letterlijk over in het lichaam. Een deel hiervan wordt opgeslagen als reserve. Alles wat er dan nog overblijf wordt omgezet in vet en op die manier opgeslagen in het lichaam.

• Vetten leveren het lichaam als 2e leverancier energie.

• Eiwitten zijn bouwstenen voor ons lichaam. Deze hebben we nodig voor (weder) opbouw van het lichaam en voor groei.

Als we dit zo op een rijtje zetten en gaan nadenken over het voedingspatroon zoals deze gemiddeld is. Dan is het heel onlogisch wat we doen. Met name het avond eten is hierin een uitschieter! Want eerlijk is eerlijk.. bij de meeste mensen bestaat het avond eten nog steeds uit een groot bord vol met koolhydraten. Op zich niets mis mee.. als je daarna nog een flinke bak energie nodig hebt en dus gaat verbruiken. Maar eerlijk? Loop jij een halve marathon elke avond?

Kortom; eet de juiste voedingsstoffen op het juiste moment! Daar waar jij ze nodig hebt en verbruikt. Zo houdt je de weegschaal in balans en dat is een mooie basis voor een fit en gezond leven ❤️..

Ook benieuwd hoe het met jouw voedingsenergie balans gesteld is? Let me know..

Have a happy and healthy day

Xx Dimitra

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *