Makkelijke te maken en hét perfecte tussendoortje!
Ingrediënten
| 270 gram (glutenvrij) havermout
| 15/20 dadels
| 60 ml Honing
| 150 gram kokosolie of pindakaas
| Kaneel na smaak
| 100 gram pure chocolade
| 4 eetlepels plantaardig melk
(Rijst / Amandel / haver)
| Geraspte kokos
| 2 handjes pecan en walnoten
Aan de slag
Doe de dadels (zonder pit) heel even in een bakje warm water zodat ze wat zacht worden.
Doe vervolgens de dadels, kaneel, kokosolie of pindakaas, honing en havermout in de keukenmachine of goede blender.
Laat het een paar minuten goed mixen tot het een deegachtig mengsel vormt.
Het deegmengsel moet een beetje plakkerig zijn maar mag nog wel wat korrelen.
Als het te droog is voeg dan wat extra dadels, kokos olie of honing toe.
Als het deeg te plakkerig is voeg dan wat extra havermout toe.
Giet het deeg in een ovenschaal of bakblik en druk het stevig aan.
Vergeet de hoekjes niet ;)…
Breek de chocolade in stukjes en doe het samen met de melk in een steelpannetje.
Smelt de chocolade op laag vuur en blijf net zo lang roeren tot het een glad geheel is.
Giet het geheel over de koelbodem en verdeel het gelijkmatig met een spatel of onderkant van een lepel.
Breek de nootjes in kleine stukjes.
Bestrooi de chocolade met kokosrasp en de stukjes nootjes.
Zet het een half uurtje in de koelkast en smullen maar!!
Dat lijkt me superlekker !! Eindelijk een recept voor een gezond tussendoortje!! Ga het deze week proberen!