Bananenbrood like heaven

Heerlijk als ontbijt, lunch of tussendoortje!

Ingrediënten

| 3 rijpe bananen
| 3 eieren
| 150 gram amandelmeel
| 60 gram dadels
| 2 theelepels (wijnsteen) bakpoeder
| 50 gr pure chocolade 
| 75 gram pecan & walnoten
| 30 gram kokosrasp
| Snufje zout

 

Aan de slag

Zet de oven aan op 175 graden.

Leg de dadels in een bakje warm water en pureer onder tussen de bananen met een staafmixer of in een blender.
 Voeg de dadels (zonder pit) toe en pureer het geheel nog eens tot een glad mengsel.
Doe het in een grote kom. 

Voeg 1 voor 1 de eieren toe en klop het met een garde door elkaar.
Spatel het amandelmeel met de bakpoeder en de snuf zout door het beslag.

Hak de noten en de chocolade tot kleine stukjes en spatel deze ook door het beslag.
Voeg als laatste de kokosrasp toe en meng het geheel nog een keer goed, 

Vet de cake vorm in of doe er een bakpapiertje in. 
Giet het mengsel erin en laat het bananenbrood ongeveer 45 min gaar worden in de oven. 
Check met een saté prikker of het gaar is. Als de prikker in het midden van de cake droog eruit komt is het gaar.

Laat het wat afkoelen en haal het uit de vorm. 

 

 

| Geniet |

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *