Groentesoep met Frikandel

Soep als avond eten.. deze vult echt!

Ingrediënten

| 500 gram gehakt   
| 1 grote of 2 kleine gekookte aardappels
| 1 ei 
| Geperste knoflook na smaak
| 2 theelepels nootmuskaat
| Snufje kruitnagel
| Snufje peper

| Een halve mok kokend water
| 1 runderbouillonblokje
| 1 citroen uitgeperst
| 3 eetlepels ketjap

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Kook de aardappel(s). Doe het gehakt samen met het ei, de knoflook, de nootmuskaat,
kruidnagel en peper in een oven schaal. Meng dit met elkaar. 

Giet de aardappels af als ze zacht zijn en voeg deze toe aan het gehakt mengsel. 
Prak de aardappel(s) hier goed doorheen. Verspreidt het mengsel gelijkmatig over de ovenschaal.

Zet de schaal in de oven voor 35 min. Ondertussen doe je in de mok met heet water, 
het bouillon blokje, de 2 eetlepels ketjap en het sap van de hele citroen.

Na 25 min check je of het gehakt gaar begint te worden en kun je voor de laatste 10 min 
het bouillon- ketjap mengsel eroverheen gieten.

| Geniet |

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *