Wok ala Dimi

Een heerlijke wok schotel met veel vitamientjes

Ingrediënten

| 1 kleine bloemkool
| 400 gr sperziebonen
| 2 zoete aardappels
| 3 grote aardappels
| 1 ui
| 2 teentjes knoflook

| 4 speklapjes of 4 a 6 worstjes.
| Ketjap 
| Peper, zout en laos. 
| Olijfolie

 

Aan de slag

Maak de bloemkool en sperziebonen schoon. 
Snij deze is kleine stukjes en kook ze zo goed als beetgaar.
Giet het direct af. 

Maak de zoete aardappels en de gewone aardappels schoon en snijdt deze in blokjes. 
Snijdt ook de ui en de knoflook in kleine stukjes.

Bak de ui en knoflook even in een wok met wat olijfolie tot het wat glazig is. 
Voeg de aardappel blokjes toe. Bak die mee tot ze zacht beginnen te worden. 
Voeg dan de zoete aardappel blokjes toe en bak die mee.
Doe ook de peper, zout, laos en ketjap erbij. Roer het een aantal keer goed door elkaar.

Ondertussen snijdt je de speklapjes of worstjes in kleine reepjes of stukjes, 
en bak je deze in een aparte koekenpan gaar. 
Zelf vind ik speklapjes het lekkerst als ze iets uitgebakken zijn. 

Voeg de speklapjes toe aan de wok, en doe ook de sperziebonen en bloemkool erbij. 
Bestrooi het geheel nogmaals met wat peper, zout, laos en ketjap en roerbak dit lekker door elkaar
tot de smaken goed in elkaar opgenomen zijn. 

 

Tip:
Kies gekruiden speklapjes of worstjes. 

Of marineer de speklapjes van te voren met knoflook en ketjap. 
Laat deze dan het liefst minimaal een uur trekken. 
Tip 2.0: Snijdt ze wel eerst in stukjes …

Tip:
Wil je liever geen vlees erin verwerken. 
Vervang dit dan door tempé. 
Marineer de tempé van te voren met knoflook en ketjap. 
Laat deze dan het liefst minimaal een uur trekken. 

| Geniet |

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *