Een favoriet bij ons thuis voor het hele gezin
Ingrediënten
| 3 eieren
| 3 eetlepels (plantaardige) melk
| 60 gram ontbijtspek (ronde plakken)
| 1 a 2 sjalotjes
| 1 grote tomaat
| 100 gram geraspte kaas
| Bieslook 20 sprietjes
| Muffinvormpjes
| beetje olijfolie
Aan de slag
Zet de oven aan op 180 graden aan.
Snipper de uit, snij de tomaat in kleine blokjes en snipper de bieslook.
Doe de eieren, melk en fijngehakte groente in een grote kom en klop het met een garde tot het luchtig is.
Het mengsel krijgt dan een schuimlaagje. Roer de helft van de geraspte kaas door het eiermengsel.
Neem de muffin vorm en vet de ‘vakjes’ in met een heel klein beetje olijfolie.
Bekleed elk vakje met ongeveer 15 gram ontbijtspek. Probeer ervoor te zorgen dat het spek een dichte laag vormt
zodat er zo min mogelijk ei doorheen kan lopen. Verdeel het mengsel over de vakjes
en strooi de andere helft van de geraspte kaas erover.
Bak de muffins in 15 tot 20 minuten gaar.
Om te testen of de muffin gaar is kun je er even in prikken met een cocktailprikker.
Als deze er schoon uit komt is hij gaar.